www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Cand oferi mila si iubire, vei vedea ca ele nu se sfarsesc niciodata

Cand oferi mila si iubire, vei vedea ca ele nu se sfarsesc niciodata

Varsă-ţi mila ta peste toţi, şi fii sfielnic cu toţi. Păzeşte-te de vorbă lungă, căci se sting din inimă pornirile cele cu gândul, care vin de la Dumnezeu.

Fugi de discuţia în jurul dogmelor, ca de un leu înfuriat; să nu intri în astfel de vorbe, nici cu fii de-ai Bisericii, necum cu străinii. Şi să nu mergi în cărările celor mânioşi si arţăgoşi, ca nu cumva de mânie să ţi se umple inima ta si sufletul să ţi-l stăpânească întunericul rătăcirii.

Să nu locuieşti împreună cu cel trufaş, ca să nu fie luată din sufletul tău lucrarea Sfântului Duh şi să se sălăşluiască în el toată patima cea rea. De te vei păzi în acest fel, şi mereu te vei îndeletnici cu gândul la Dumnezeu, atunci, fiule, cu adevărat sufletul tău va vedea întru sine lumina lui Hristos, şi în veac nu va pieri. Că a Lui este slava şi stăpânirea în veci. Amin.

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 58)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Cand oferi mila si iubire, vei vedea ca ele nu se sfarsesc niciodata

Vizualizari: 916

Id: 8647

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.