www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Cum raspundem noi iubirii lui Dum­nezeu si iertarii pe care ne-o daruieste?

Cum raspundem noi iubirii lui Dum­nezeu si iertarii pe care ne-o daruieste?

Iertând pe aproapele nostru. Dumnezeu n-a voit nimic altceva de la noi în schimb pentru dragostea pe care ne-a dat-o, pen­tru iertarea pe care ne-a dat-o, ci a voit ca şi noi, fiecare la rândul nostru, să fa­cem acelaşi lucru cu aproapele nostru. Dacă este să ne asemănăm cu Dumne­zeu în ceva, aceasta este puterea de a ier­ta. Noi nu suntem nici fără de început ca Dumnezeu, nu suntem nici atotputer­nici, nu suntem nici Lumină, nu suntem nici Adevăr, nu suntem nici Cale, nu suntem..., nimic nu suntem. Suntem... pământ suntem! Dar Dumnezeu ne-a chemat să fim asemenea Lui şi asemenea lui Dumnezeu suntem atunci când ier­tăm. Puterea de a ierta este însuşire dumnezeiască. Iertând celor ce ne greşesc, ne facem părtaşi la dragostea cu care iubeş­te Dumnezeu lumea.

Până la venirea lui Hristos nu puteau oamenii să ierte, dar prin moartea Sa şi prin harul pe care l-a vărsat asupra lumii ne-a dat această putere şi această bu­curie: de a ierta pe cel din faţa noastră.

(A iubi înseamnă a ierta, Ieromonah Savatie Baștovoi, Editura Cathisma, București, 2006, p. 70)

Categoria: Articole

Cautare:

Cum raspundem noi iubirii lui Dum­nezeu si iertarii pe care ne-o daruieste?

Vizualizari: 622

Id: 22111

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.