www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

De-ti vine vreo boala si vreun necaz

De-ti vine vreo boala si vreun necaz

Bucură-te de boală, fie că e spre îndreptarea ta, fie ce e dovada iubirii lui Dumnezeu, vrând să te facă şi mai bun. Numai bucurându-te de ea, îţi e de folos: în primul caz eliberându-te de păcat prin pocăinţă, în al doilea sporind prin ea. Dar e mai bine să nu te socoteşti fără păcat.

O boală e de la Dumnezeu când omul n-a ajuns în ea printr-o patimă şi nu întreţine patima: de pe urma lăcomiei de mâncare, a desfrâului, a beţiei. O astfel de boală nu dă loc războiului, nemulţumirii, revoltei, supărării etc.

De-ţi vine vreo boală şi vreun necaz, nu te descuraja, ci mulţumeşte lui Dumnezeu că aceasta te face să te rogi şi mai mult lui şi să nu-ţi pui nădejdea în puterile tale. Cu cât simţi mai mult slăbiciunile tale, cu atât te vei apropia mai mult de Dumnezeu, punându-ţi nădejdea în El.

(Alexandru Prelipcean, Spiritualitate creștină și rigoare științifică: notele de subsol ale filocaliei românești, I, Editura Doxologia, p. 184)

Categoria: Articole

Cautare:

De-ti vine vreo boala si vreun necaz

Vizualizari: 782

Id: 18536

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.