www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

DESPRE SLUJBE SI DESPRE CELELALTE SARBATORI ALE FRATILOR :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

DESPRE SLUJBE SI DESPRE CELELALTE SARBATORI ALE FRATILOR :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

Capitolul  43 

DESPRE  SLUJBE  SI  DESPRE  CELELALTE  SARBATORI  ALE FRATILOR

Bine  este sa se stie  ca  am luat  de la  Sfintii  Parinti,  de la  Marele Vasile si  din  viata Sfantului  Parintelui nostru Pahomie si de la Sfantul Casian Romanul si din celelalte invataturi din vietile de obste ale Sfintilor Parinti, de  la  toti  acestia  am  luat  invatatura  despre  cum  se  cuvine  sa  pastreze  randuiala  fratii  cei  ce  slujesc  in  Sfintele Manastiri unde viata este de obste. Paracliserii, fiecare pe rand se cuvine sa fie in slujba bisericeasca, dupa cum si in tipicul  Sfantului  Pahomie  se spune:  Ca  ingerul  i-a  spus  lui  ca  dupa  trei  saptamani  sa  se schimbe  bucatarii  si ceilalti cu dansul si sa vina alti slujitori.

Pentru aceasta se cuvine fiecaruia din frati sa slujeasca cate o saptamana, de asemenea se  cuvine si  celorlalti. Asa  dupa  cum si  Domnul spune: Sa va iubiti unul pre altul si sa slujiti  unul altuia. Iar daca cel mai mare cunoaste pe unul din frati care este puternic la cuvant si vrednic spre a sluji si spre a se folosi de slujba si pentru a se folosi si fratii atunci de cuviinta este a-l pune pe acesta  sa slujeasca, pentru ca si acest lucru este dupa predaniile Sfintilor Parinti dupa cuvantul Sfantului Casian asa dupa cum spune el in Vietile cele de obste.


Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.