www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Dumnezeu este foc care arde pacatele si neputintele

Dumnezeu este foc care arde pacatele si neputintele

Rugăciunea poţi să o ţii în minte şi în timpul bolii şi al neputinţelor şi la slujbă. Doar că, din această cauză uneori doare capul, dar ce să-i faci? Străduieşte-te să ţii cugetul cu Iisus nu doar în minte, ci îndreptându-l oarecum spre piept. Atunci, desigur, pieptul te va durea, dar fără asta nu se poate. Dumnezeul nostru este foc care nimiceşte. Şi unde este necurăţie, acolo şi doare. O astfel de durere pentru nevrednicie se trimite, dar cu timpul trece...

Dar ce bucurie se revarsă în inimă, mi se pare că ţi-am spus. Uneori Domnul doreşte ca nevoitorul să se mângâie, văzând că deja se istoveşte uneori din cauza unei tensiuni puternice pentru această rugăciune. S-a spus: Dumnezeu, adică Iisus, este foc care arde păcatele şi neputinţele. Şi de aceea, cel chemat, Preadulcele Iisus nu poate să nu ne veselească inima. (Sfântul Anatolie de la Optina)

(Starețul Anatolie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2012, p. 105)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu este foc care arde pacatele si neputintele

Vizualizari: 670

Id: 11262

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.