www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Dumnezeu ii are in grija pe toti

Dumnezeu ii are in grija pe toti

Pentru ca Domnul să-i binecuvânteze pe copii să evite primejdiile, trebuie să vă rugaţi zi şi noapte. Dumnezeu este milostiv! El are multe mijloace de prevenire - care nouă nici prin cap nu ne trec. Dumnezeu îi cârmuieşte pe toţi. El este Cârmuitor înţelept, atotbun şi atotputernic. Şi noi aparţinem împărăţiei Lui. El nu îi lasă pe ai Săi în necaz. De un singur lucru trebuie să aveţi grijă - să nu-L supăraţi, ca El să nu vă scoată din ceata alor Săi.

Legea conform căreia şi pe voi, şi pe ai voştri şi tot ce este al vostru trebuie să lăsaţi cu tot sufletul în mâinile Domnului rămâne permanent. Când există poruncă, „nu pot” nu trebuie să aibă loc şi nici să vă scuzaţi faţă de aceasta nu trebuie. Faceţi cum vreţi şi cum ştiţi, dar binevoiţi să vă lăsaţi cu totul în voia lui Dumnezeu şi tot ceea ce vi se întâmplă să primiţi ca venind direct din voia lui Dumnezeu, din partea lui Dumnezeu, şi să primiţi nu numai cu supunere, dar şi cu blândeţe, cu bucurie şi cu mulţumire...

Celor ce nu îl cunosc pe Dumnezeu, multe le pot fi iertate, dar cei ce-L cunosc pe Dumnezeu şi nu îşi ţin simţămintele inimii lor în rânduiala cuvenită nu au pe ce să-şi întemeieze scuzele.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, p. 207)

Categoria: Articole

Cautare:

Dumnezeu ii are in grija pe toti

Vizualizari: 603

Id: 21339

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.