www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Feriti-va de acei mesia pe care ii vestesc cei nebotezati!

Feriti-va de acei mesia pe care ii vestesc cei nebotezati!

Feriţi-vă de alţi mesia, o, oameni şi neamuri, şi feriţi-vă de mai mulţi mesia pentru că ei sunt pierduţi, suflete scormonitoare de bani şi slugi ale celui înşelător. Satan vrea să defăimeze slava Domnului Iisus în lume, transformând unicul şi nepământescul nume al lui Mesia, Hristosul, într-un fel de ordin cu care el decorează tot mai mulţi impostori. Dar voi ştiţi că una este să fii un general şi alta este să te ornezi cu toate decoraţiile unui general fără a fi în realitate. Feriţi-vă de acei mesia pe care îi vestesc cei nebotezaţi. Mesia vostru poartă un singur semn, o singură decoraţie: crucea. Crucea, care în acelaşi timp este şi stindardul victoriei. Prin aceasta veţi recunoaşte pe mesia vostru, singurul Mesia adevărat. El este acelaşi care, cândva, a ieşit în câmp gârbovindu-se pentru a semăna şi care va mai ieşi o dată drept, pentru a aduna recolta prin îngeri.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Credinţa poporului lui Dumnezeu, Traducere din limba engleză: Diana Potlog, Editura Sophia, Bucureşti, 2001, p. 15)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Feriti-va de acei mesia pe care ii vestesc cei nebotezati!

Vizualizari: 685

Id: 14855

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.