www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Fiecare zi este o icoană de timp imprimată pentru acel moment

Fiecare zi este o icoană de timp imprimată pentru acel moment

Fiecare zi este o icoană de timp imprimată pentru acel moment.

În icoana aceasta s-au zugrăvit ei înșiși, miliardele de sfinți, de trăitori întru Hristos, de cei ce au primit cum se cuvine Duhul Sfânt, Cel coborât din Cer la Rusalii.

Cea mai frumoasă și mănoasă ploaie... cea mai bogată ploaie a Duhului Sfânt.İar rodul ei îl vedem, îl culegem azi.

El este nesfârșit pentru că sunt holdele de Sfinți.

Sfântul este acel om, care reușește în tendința lui de a urca spre Dumnezeu să se întâlnească cu Duhul Sfânt, pe care L-a trimis Hristos și care îi vine în întâmpinare.

Duhul Sfânt este Cincizecimea continuă dinainte de veci, în timp și dincolo de timp.

Trupul Împărăției Lui Dumnezeu, Împărăția Duhului Sfânt este alcătuit din tot ceea ce configurează, reține și surprinde ceva din mișcarea duhovnicească a istoriei, de la Hristos încoace.

Fiecare Sfânt este o întrupare, la o anumită dată, în persoana respectivă a Duhului Sfințeniei: Vasile,İoan, Gheorghe, Dumitru, Nicolae...sunt nume ale întrupării sfințeniei.

Asistăm de două mii de ani la zămislirea în istorie a Duhului Sfânt, Care este mult dincolo de timp și s-au conturat toate formele duhovnicești și frumoase...cele ce alcătuiesc această lume specifică, începând cu Întruparea Fiului și în continuare a fiilor în Fiul... civilizația Duhului Sfânt alcătuită din Sfinți ca oameni, din pictura bisericească, acest veșmânt, cu care se îmbracă lumea sfântă.

Împreunarea și unirea, înmănuncherea "Tuturor Sfinţilor" reprezintă pandantul omenesc, plinătatea omenească ca răspuns la plinătatea divină.

" Pentru rugăciunile Tuturor Sfinților, Doamne İisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu miluiește-ne și ne mântuiește pe noi! "

Categoria: Articole

Cautare:

Fiecare zi este o icoană de timp imprimată pentru acel moment

Vizualizari: 132

Id: 31204

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.