www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

FRATIA DE CRUCE

FRATIA DE CRUCE

 


FRATIA DE CRUCE


768. - Fratia de cruce este legatura pe care o fac mai multi insi spre a se uni intre ei pana la moarte, cu scopul de a dobandi, mai ales, bunuri materiale si sociale in lupta cu semenii lor. Ei isi gusta sangele reciproc, fac juraminte paganesti, la care adauga si legaturi crestine, si daca gasesc preoti nestiutori, le smulg binecuvantarea sub diferite forme, ca niste furi de cele sfinte si vrajitori periculosi. Biserica a osandit aceasta: “Preotii nicidecum sa indrazneasca a face fratii de cruce, caci aceasta este fara de lege”.-Molitfelnic.


769. -”Vazand parintii ca se faceau multi frati pe Sfanta Evanghelie si de multe ori cu molitfele preotesti,… au taiat aceasta si au oprit-o,… ci inca, aceia cati se prind frati de cruce, pana in ziua de astazi, foarte sa se canoniseasca, iar preotul care le va citi molitvele si-i prinde (in fagaduintele lor), pe acela poruncesc sa se pedepseasca cu lipsa de preotia lui” -ILT,210

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

FRATIA DE CRUCE

Vizualizari: 994

Id: 642

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.