www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Frecventa in rugaciune creeaza un obicei al rugaciunii

Frecventa in rugaciune creeaza un obicei al rugaciunii

Atunci când sunt călăuzite de rugăciune, forţele morale dinăuntrul nostru devin mai puternice decât toate ispitele şi le biruiesc.

Frecvenţa în rugăciune creează un obicei al rugăciunii, care repede devine o a doua natură şi care, frecvent aduce mintea şi inima la o stare duhovnicească înaltă. Este singura cale de a ajunge la înălţimea adevăratei şi curatei rugăciuni. Ea constituie cel mai bun mijloc de pregătire eficace pentru rugăciune, drumul cel mai sigur pentru a ajunge la ţinta rugăciunii şi la mântuire.

Fiecare dintre noi poate dobândi rugăciunea lăuntrică – adică, s-o facă un mijloc de comunicare cu Domnul. Nu ne costă nimic, în afara efortului de a ne cufunda în tăcere şi în adâncurile inimii noastre, precum şi grija de a chema numele prea dulcelui nostru Iisus Hristos cât mai des cu putinţă, lucru care te umple de bucurie. Cufundarea în noi înşine şi examinarea sufletului nostru ne oferă ocazia de a afla ce taină mare reprezintă omul, de a simţi bucuria cunoaşterii de sine şi de a vărsa lacrimi amare de căinţă pentru căderile noastre şi pentru slăbiciunea voinţei noastre.

(Comori duhovniceşti din Sfântul Munte Athos – Culese din scrisorile şi omiliile Avvei Efrem, Editura Bunavestire, 2001, p. 328)

Categoria: Articole

Cautare:

Frecventa in rugaciune creeaza un obicei al rugaciunii

Vizualizari: 710

Id: 11824

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.