www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

Când prietenul din apropiere face o vizită, el aduce daruri numai pentru cei prezenţi în casă. Când însă prietenul de la mare depărtare face o vizită, el aduce daruri pentru cei prezenţi şi pentru cei absenţi.

Toţi învăţătorii omenirii - prietenii din vecinătate - au adus darurile lor numai pentru cei prezenţi. Hristos este singurul prieten al omenirii, prietenul din depărtare, care a dus darurile Sale şi pentru cei prezenţi, dar şi pentru cei absenţi. Jertfa Lui este atât pentru cei vii, cât şi pentru cei morţi. Jertfa Lui mântuitoare a fost adusă şi pentru cei vii, şi pentru cei morţi. Iar învăţătura Lui este o descoperire nu numai pentru cei vii, ci şi pentru cei morţi. De aceea şi stăpânirea Lui este o stăpânire şi asupra celor vii, şi asupra celor morţi.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, p. 174)

Categoria: Articole

Cautare:

Hristos a venit si pentru cei vii si pentru cei morti

Vizualizari: 717

Id: 20409

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.