www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

Aşadar, pentru a încheia cele spuse despre începutul fericirii cereşti încă de pe pământ, să adu­cem mărturisirea cuvântului lui Dumnezeu, care zice că cel ce face milostenie către aproapele pe pământ, care iubeşte pe aproapele său cu o iubire creştină, curată, duhovnicească şi cerească, locu­ieşte întru Dumnezeu şi Dumnezeu întru el. Viaţa şi legătura cu Dumnezeu pe pământ este începutul vieţii veșnice în rai. Mântuitorul a zis că moştenitorii împărăţiei lui Dumnezeu, au această împărăţie înlăuntrul lor încă din timpul vieţii pământeşti, căci trupul lor este încă pe pământ, iar sufletul şi inima lor au câştigat o stare contrară stării pătimaşe a sufletelor pe pământ, o stare duhovnicească lipsită de patimi, o stare de adevăr, de pace şi de bucurie.

Această stare duhovnicească a sufletului pe pământ trebuie să aibă o continuare dincolo de mormânt, în împărăţia cerurilor. Dacă sufletul pe pământ s-a lipit cu tărie de Hristos, el va fi fericit dincolo de mormânt, pentru că va fi împreună cu Hristos (Filipeni 1,23).

(Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă–Neamț, 2010, pp. 392-393)

Categoria: Articole

Cautare:

Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul nostru

Vizualizari: 977

Id: 7800

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.