www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

Cred că știți că Sfânta Liturghie începe cu cuvintele: „Binecuvântată este Împărăția Cerurilor, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”. Care Împărăție? Împărăția din fața noastră, Împărăția care se desfășoară în fața noastră cu noi, Împărăția lui Dumnezeu, care se desfășoară aici, cu noi, pe pământ, Împărăția pe care o cerem în rugăciunea „Tatăl nostru”.

Cerem de la Dumnezeu să vină Împărăția Sa și suntem prea puțin conștienți că, de fapt, Împărăția lui Dumnezeu chiar vine! Vine în prezența noastră, se desfășoară împreună cu noi, în sfintele biserici, în Cerul de pe pământ, la Sfânta Liturghie, unde noi facem ceea ce fac îngerii în cer și chiar spunem cuvinte îngerești, cuvinte pe care le rostesc îngerii atunci când slavoslovesc: Sfânt, Sfânt, Sfânt Domnul Savaot! Îngerii fac lucrare cerească în Cer și noi, aici, pe pământ, repetăm cuvintele lor. 

(Părintele Teofil Părăian, Rugăciunea, pelerinaj către cer, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 13-14)

Categoria: Articole

Cautare:

In timpul Sfintei Liturghii traim cu adevarat in Imparatia Cerurilor

Vizualizari: 619

Id: 8263

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.