www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Influenta benefica a mamei

Influenta benefica a mamei

Îmi scrieţi că sunteţi adânc încredinţată că pentru om nu există altă sursă de bunăstare pe pământ şi de fericire veşnică în Cer afară de Biserica lui Hristos, şi că tot ce este în afara ei este nimic; şi că aţi vrea să le transmiteţi această convingere copiilor voştri, pentru ca aceasta să fie viaţa lor de taină, însă vi se pare că nu aveţi chemare să-i învăţaţi şi că nu aveţi puterea necesară de convingere pentru aceste lucruri înalte.

Ca mamă iubitoare, transmiteţi cum puteţi copiilor voştri cunoştinţele despre acestea. Nu vă poate înlocui nimeni în aceasta, pentru că mai întâi ar fi trebuit să explicaţi altora ceea ce credeţi şi doriţi, mai ales că ceilalţi nu ştiu cum sunt copiii voştri, aşezarea lor sufletească şi trebuinţele lor, şi mai ales pentru că cuvintele mamei pot avea mai multă influenţă asupra lor decât ale oricărui alt om. Învăţămintele altora acţionează asupra minţii, iar cele ale mamei - asupra inimii. Dacă însă credeţi că fiul vostru cunoaşte şi înţelege mult, dar simte puţin, atunci, repet, să nu vă mâhniţi nici din această pricină, ci rugaţi-vă lui Dumnezeu ca să rânduiască cele folositoare pentru fiul vostru, precum ştie. - Sfântul Cuvios Ambrozie de la Optina

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, p. 107)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Influenta benefica a mamei

Vizualizari: 625

Id: 8953

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.