www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

De la început, în Biserică a prevalat stăruitor ideea că episcopul este persoana cea mai înaltă a clerului şi mai marele sfintei ierarhii din propria lui eparhie (în calitatea lui de ierarh). Aceasta desemnează în mod distinct numirea de arhontes ai Bisericilor dată episcopilor, precum am văzut mai sus. Din aceste pricini, de la episcop, ca de la capul însuşi sau de la centru, trebuie să fie chivernisite şi ocârmuite toate cele ale Bisericii. De la el, de la episcop, trebuie să fie împărtăşit harul duhovnicesc al tuturor lucrărilor ierurgice ale cultului divin. Tot de la el sau prin autoritatea lui trebuie să se săvârşească lucrarea învăţăturii creştine şi lucrarea tuturor Tainelor, rânduielilor şi slujbelor bisericeşti şi a întregii mistagogii.

(Sfântul Nectarie de la EghinaDespre preoție, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 60)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Lucrarile liturgice ale treptei episcopale

Vizualizari: 666

Id: 14235

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.