www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

MANIA

MANIA


MANIA


1349. -Mania isi are izvorul in lacomie, mandrie, betie si tot felul de pofte, precum si intr-o stare bolnavicioasa a trupului. Ea aduce pe om la tot felul de tulburari, la cearta, hula, bataie, ba uneori chiar la crime. Cel manios trebuie sa fie sfatuit si cercetat in cauzele pacatului sau si vindecat, cu dovezi din Scriptura (Matei 5, 22-26; Iacob 1, 20; Efes. 2, 3; 4, 6; Rom. 1, 18) si apoi canonisit in diferite chipuri pana la indreptare, fara de care nu i se poate da dezlegare ca sa se impartaseasca. Numai acea manie este ingaduita care sustine taria sufleteasca, intru a sluji Domnului si a-I implini poruncile (I Regi 15,31-35; Is. 13,9) si spre a lupta impotriva pacatului (Ps. 4, 4; 36, 8; Colos. 3, 8).


1350. -Insusirea mahnirii ne-a lasat-o Dumnezeu ca un imbold spre ingrijirea datoriilor noastre fata de noi insine dar si de Dumnezeu spre a-i implini poruncile iar nu pentru a ne ingriji mai mult decat trebuie de lucrurile lumii acesteia si de grija exagerata pentru placerile trupesti caci ea aduce la chinurile vietii si pacat (Prov. 17, 22). “Cand intristarea este dupa voia lui Dumnezeu, ea calauzeste la mantuiloarea pocainta, de care nimeni nu se poate pagubi vreodata, pe cand intristarea lumii acesteia aduce moartea” (II Cor. 7,10). Pacatul ne-a adus doua lucruri: mahnirea intre suferinta lumeasca si moartea trupeasca si sufleteasca. ” In ziua cand vei manca din pom cu moartea vei muri”. (Fac. 2,17). -Sf. Ioan Hrisostom Despre Statui, Om.V, 4.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

MANIA

Vizualizari: 1953

Id: 691

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.