www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Ochii sfintei iubiri sunt ca ai vulturului…

Ochii sfintei iubiri sunt ca ai vulturului…

O astfel de iubire, care preţuieşte oamenii cum se cade, după măsura cucerniciei lor, este egală faţă de toţi, fiindcă e în Hristos şi în toţi Îl iubeşte pe Hristos. Unele vase încap mai mult această comoară duhovnicească, altele mai puţin. Comoara este una şi aceeaşi!

Unde este Hristos, acolo nu e invidie şi gelozie. Iubirea nu gândeşte răul (I Cor. 13, 5)! Acolo este linişte, acolo sunt gânduri bune, acolo-i statornicie, acolo e sfântă pace. Iubirea însoţită de gelozie este pământească, trupească, necurată. Ochii sfintei iubiri sunt ca ai vulturului, ca ai unui heruvim înfocat: de ei nu se poate ascunde nici cea mai mică mişcare păcătoasă. Iubirea însăşi este însă de neatins pentru păcat, care se târâie totdeauna pe pământ; ea trăieşte în cer, mută acolo spre vieţuire mintea şi inima care s-au făcut părtaşe iubirii dumnezeieşti.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu, Editura Sophia, 2012, p. 190)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Ochii sfintei iubiri sunt ca ai vulturului…

Vizualizari: 650

Id: 9754

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.