www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Parintele Gheorghe - sfaturi pentru tineri

Parintele Gheorghe - sfaturi pentru tineri

Odată a venit la biserica de la Izvorul un tânăr care i se plângea părintelui Gheorghe că a fost împreună cu o fată 7 ani, apoi s-au cununat şi după doar 2 luni de la nuntă, fata l-a părăsit.

Părintele i-a spus: “7 ani ai trăit în păcatul curviei (necununat), 7 ani vor mai trece până vei întâlni pe altcineva, cu care îţi vei face familie”.

Părintele spunea adeseori “va rog eu foarte mult ceva: nu-i mai lăsaţi pe copiii d-vstră să trăiască necununaţi, căci asta are urmări foarte grave, le va dăuna mult în viaţă. Lăsaţi-i să se cunoască un timp, şi dacă se plac, daca vor aceleaşi lucruri, ajutaţi-i să se căsătorească, să îşi facă o căsuţă”.

Altă dată, părintele îi îndemna pe cei tineri:

„Nu pierdeţi mult timp într-o relaţie care vedeţi că nu merge, cu cineva cu care nu vă înţelegeţi. Nu faceţi compromisuri.”

“Păcatele mari ne încurcă viaţa, din cauza lor nu ne putem căsători, nu ne găsim un serviciu sau un rost.”

“De tot ce faci cu banii nemunciţi sau câştigaţi în timpul când trăiai în păcate mari, nu se alege nimic. Faptele şi păcatele omului îşi pun amprenta pe toate lucrurile lui”.

„Ca să meargă o căsnicie bine, ideal ar fi ca tinerii să aibă binecuvântarea părinţilor”.

„Tânăra familie să nu locuiască în aceeasi casă cu parinţii/socrii. Dacă stau în aceeasi curte, sa aibă gard şi intimitate. Bătrânii îţi strică de multe ori casa.”

Părintele Gheorghe Florea (06.10.1963 – 03.07.2012†) de la Izvorul de Argeş a fost unul din cei mai mari preoţi din vremea noastra, ce avea un dar extraordinar: îi era de ajuns să se uite la tine şi ştia tot ce ai făcut, ce fel de om eşti, ce calităţi şi defecte ai dar şi ce ar trebui să faci, spre binele şi mântuirea ta.

Dobândise acest dar, pentru viața sa curată. A avut 5 copii.

Postea mult, chiar negru, făcea slujbe des, la care adăuga și Molitfele Sfântului Vasile, pe care le știa pe de rost.

Categoria: Articole

Cautare:

Parintele Gheorghe - sfaturi pentru tineri

Vizualizari: 1606

Id: 27793

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.