www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

POMENIRILE LA SLUJBA

POMENIRILE LA SLUJBA


POMENIRILE LA SLUJBA


1533. -Pomenirile la slujba se fac in virtutea datoriei de a ne ruga unii pentru altii, vii si morti (II Reg. 8, 27-3; Matei 18, 19-21). Preotul, ca iconom al tainelor lui Dumnezeu si reprezentant al oamenilor are datoria sa se roage pentru enoriasi si pentru toti cei vii si morti, conform rugaciunilor liturgice (Ioan 14, 13-19). Fiecare crestin in rugaciunile sale particulare are datoria a se ruga pentru sine, parinti, copii, rude si prieteni (I Tim. 5, 5); (V. Parastasul, Rugaciunea, Liturghisirea).


1534. -”Cel ce ia plata pentru Liturghie si nu o face este vinovat, pentru ca nu o face si pentru ca lipseste de sfintire pe cel ce a adus-o, caci sfintirea Liturghiei nu o ia, ci, numai plata milosteniei care nu este la fel cu cea data la saraci. Drept aceea, cel ce ia, sa le slujeasca pentru ca sa nu se osandeasca de la Dumnezeu, ca un jefuitor si ca un fur si ca cel ce lipseste pe fratele sau de la sfintire”. -Sim. Tes. IX, 74.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

POMENIRILE LA SLUJBA

Vizualizari: 922

Id: 722

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.