www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Providenta

Providenta

Providenţa se arată în cele obişnuite, dar şi în excepţii. Pentru unii oameni însă, ea apare mai ales în excepţii. În vremea când oaspeţii beau vin la ospăţul împăratului Baltazar, lăudând pe zeii de aur, de argint, de aramă, de lemn, de piatră, se arătă deodată o mână şi scrise cele trei cuvinte fatale: Mene, tekel ufarsin. În aceeaşi noapte a fost ucis Baltazar, împăratul Caldeei (Daniel 5). Aruncat în groapa cu lei, profetul Daniel îşi petrece noaptea împreună cu leii. A doua zi a fost scos din groapă, viu şi neatins. În cazurile excepţional de fericite şi în cazurile excepţional de nefericite, oamenii sunt acţiunea hotărâtoare a Providenţei: într-un caz acţiunea dreptăţii, în celălalt, acţiunea îndurării.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, p. 54)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Providenta

Vizualizari: 1404

Id: 14307

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.