www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

RAZBUNAREA

RAZBUNAREA


RAZBUNAREA


1665. - Razbunarea este rasplata raului pentru raul suferit. Scriptura ne invata: “Porunca noua va dau voua ca sa va iubiti unii pe altii” (Ioan 13, 34). Prea iubitilor, nu cautati si va razbunati singuri, ci lasati sa razbune mania Iui Dumnezeu caci scris este: A mea este izbanda, Eu voi rasplati zice Domnul. Dimpotriva, daca vrajmasul tau este flamand, da-i sa manance, daca este insetat da-i sa bea si daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui. Nu te lasa sa fii biruit de rau, ci biruieste raul cu facere de bine (Rom. 12, 17-21). Adevarata razbunare o face numai Dumnezeu si ea trebuie ceruta de la El (Apoc. 14, 12-13). Pe taram social, razbunarea o face numai autoritatea in drept pe baza legilor judecatoresti.


1666. -”Cel ce a oprit ura porunceste acum dragostea fata de dusmani; Cel -ce a interzis razbunarea (F. Ap. 20, 35) porunceste acum rabdarea nu pentru ca razbunarea indreptatita ar fi nedreapta, dar pentru ca este mai buna rabdarea”. (Matei 5,43-44) -Const. Ap. VI, 23.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

RAZBUNAREA

Vizualizari: 1223

Id: 733

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.