www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Rugaciune pe patul de moarte

Rugaciune pe patul de moarte

Slavindu-Te,Te slavesc peTine, Doamne, ca ai cautat spre smerenia mea si nu m-ai dat in mainile vrajmasilor, ci ai mantuit din nevoie sufletul meu. Si acum, Stapane, sa ma acopere pe mine mana Ta si sa vina peste mine mila Ta, ca s-a tulburat sufletul meu si amarnic ii este sa iasa din netrebnicul si intinatul meu trup. Ca nu cumva vicleanul sfat al celui potrivnic sa-l intampine si sa-l poticneasca intru intuneric, pentru pacatele cele facute de mine, cu nestiinta si cu stiinta in viata aceasta. Milostiv fii mie, Stapane, si sa nu vada sufletul meu intunecatul chip al viclenilor diavoli,- ci sa-l ia ingerii Tai cei straluciti si luminati. Da slava numelui Tau celui sfant si cu puterea Ta ma ridica la dumnezeiasca Ta judecata.

Iar cand ma vei judeca, sa nu ma apuce mana stapanitorului acestei lumi, ca sa ma surpe pe mine, pacatosul, in adancul iadului, ci stai intru mine si-mi fii mantuitor si sprijinitor, pentru ca chinurile acestea trupesti veselie sunt robilor Tai. Miluieste, Doamne, sufletul meu cel intinat cu patimile acestei vieti si, prin pocainta si marturisire, curat pe el il primeste, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.

Categoria: Rugaciuni la toata vremea si trebuinta

Cautare:

Rugaciune pe patul de moarte

Vizualizari: 2250

Id: 392

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.