www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Rugaciunea Parintelui Tihon din Muntele Athos

Rugaciunea Parintelui Tihon din Muntele Athos

Slavă Golgotei lui Hristos! O, dumnezeiască Golgotă, sfințită cu Sângele lui Hristos! Te rugăm, spune-ne nouă câte mii de păcătoși ai curățit cu harul lui Hristos prin pocăința și lacrimile lor și ai umplut cu ei cămara de nuntă a raiului?

O, Hristoase împărate, cu dragostea Ta cea nespusă și cu harul Tău ai umplut toate Palatele Cerești cu păcătoșii care s-au pocăit. Tu și aici jos pe toți îi miluiești și îi mântuiești, și cine îți poate mulțumi cu vrednicie, chiar de ar avea minte îngerească?

Păcătoșilor, veniți degrab! Sfânta Golgotă este deschisă și Hristos este milostiv. Cădeți înaintea Lui și sărutați-I picioarele cele sfinte! Numai Acesta, ca un milostiv, poate vindeca rănile voastre. O, ce fericiți vom fi, când mult-milostivul Hristos ne va învrednici să-i spălăm cu multă smerenie, cu frică de Dumnezeu și cu lacrimi fierbinți, preacuratele Lui picioare și să I le sărutăm cu dragoste! Atunci milostivul Hristos va binevoi să spele păcatele noastre și ne va deschide ușile raiului, unde, cu mare bucurie, împreună cu arhanghelii și îngerii, cu heruvimii si serafimii si cu toti sfinții vom slăvi veșnic pe Mântuitorul lumii, pe Preadulcele Hsus Hristos, Mielul lui Dumnezeu, împreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, Treimea Cea de o ființă și nedespărțită.

 

Categoria: Liturgica

Cautare:

Rugaciunea Parintelui Tihon din Muntele Athos

Vizualizari: 679

Id: 25781

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.