Calea desăvârşirii este nesfârşită. Să nu uităm că toţi trecem prin moarte şi de noi depinde cum ne vom trăi veşnicia. Să ne apropiem de Dumnezeu, să cercetăm Scripturile după cuvântul Lui, întrucât ele vorbesc despre venirea şi lucrarea Lui în lume. O nouă perioadă ne stă înainte. Timp de 40 de zile după Înviere, Iisus nu este cu totul desprins de pământ. El se arată ucenicilor, le vorbeşte despre scopul venirii Sale în lume, despre Împărăţia lui Dumnezeu. El a înviat în Trupul Lui care purta urmele cuielor, dar trupul era transfigurat. În acest trup şi în această perioadă până la Înălţare, Iisus menţinea încă o anumită legătură cu lumea materială, totuşi, nu era supus legilor ei. A putut mânca în faţa ucenicilor ca să-i convingă că este El, că nu este duh, totuşi, a intrat prin uşile încuiate, apoi s-a făcut nevăzut şi ucenicii nu L-au recunoscut imediat.
De asemenea, după Înviere, se află într-o altă postură de Biruitor. El a biruit pe satana, iadul, moartea. În urma biruinţei dobândite în firea Lui umană, Dumnezeu Tatăl L-a ridicat deasupra întregii făpturi: „Datu-Mi-s-a toată puterea în cer şi pe pământ, spune El (Mt. 28, 18)”. „Tatăl toată judecata a dat-o Fiului, pentru că Fiu al Omului este” (In. 5, 22-27), iar Fiul a dat toată judecata apostolilor şi urmaşilor lor, pentru a izgoni răul din lume şi a zidi Trupul Său tainic – Biserica – şi prin ea Împărăţia lui Dumnezeu.
În vederea acestei Împărăţii să căutăm să ducem fiecare dintre noi în lume lumina lui Hristos. După cum căutăm să ducem lumânările aprinse pentru ca prin ele să ajungă la casele noastre lumina Învierii, aşa să nu uităm că Lumina lumii este Hristos. El ni s-a dăruit, pe El să-L aducem în inimile noastre, în casele noastre şi oriunde în lume căci, “Hristos a înviat din morţi cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte, viaţă dăruindu-le”, acum şi în veci.
(Preot Boris Răduleanu, Semnificaţia Duminicilor din Postul Mare, volumul II, Editura Bonifaciu, Bucureşti, 1996, pp. 235-236)
Categoria: Articole
Cautare:
Sa fie aceasta mare sarbatoare a Invierii un examen pentru constiinta noastra…
Vizualizari: 642
Id: 14406
Imagine:
Share:
Procesiuni in Ţara Sfanta din Saptamana Luminata
Credinta in Invierea lui Hristos ne preschimba si ne indumnezeieste viata
„Veniti de luati lumina”
Amintire despre un Paste in lagarul de la Oranki din anul 1948...
Fara invierea lui Hristos viata omeneasca nu este nimic altceva decat o lenta decadere
„Vesnica pomenire!”
Ce înseamnă literele IC XC / NI KA ?
Reguli pentru crestinii care merg duminica la Biserica
Cum trebuie sa se incheie fiecare rugaciune crestina?
Pietism, zelotism, intelectualism, hipercriticism
Usa pocaintei
Ce urăm de zilele sfinților?
L-am rugat pe Dumnezeu
Semnificatia zilelor din Saptamana Mare - Pr Teofil Paraian
Text
-
Calendar ortodox
Cântări și pricesne
Cărți epub
Cărți epub rusă
Cărți online
Cărți pdf
Evanghelii duminicale
Articole
Rugăciuni
Slujbe și rânduieli
Versuri colinde
Viețile Sfinților
-
Predici
Părinți duhovnicești
Rugăciuni
Cântări bisericești
Slujbe
Cărți
Colinde
Arhivă emisiuni radio
Video Software
Căutare avansată
webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @)
Facebook:
facebook.com/
resurseortodoxero
Youtube: youtube.com/@resurse-ortodoxe
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.