www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Sa semanati milostenie, sa secerati mangaiere…

Sa semanati milostenie, sa secerati mangaiere…

Sporiţi, sporiţi în faptele milostivirii! Viaţa de aici este, fără doar şi poate, ca un câmp semănat cu tot felul de grâne şi de legume, sădit cu o mulţime de pomi şi de arbuşti de tot felul; oamenii sunt lucrătorii; unul e în stare să îngrijească viţa de vie, altul – legumele, altul – să semene grâne, altul – să are pământul, altul – numai să smulgă mărăcinii. Fiecare să se ostenească în ţarina virtuţilor de care este în stare, la care a fost chemat de Dumnezeu, Care arată chemarea Sa făpturii înţelegătoare prin acele puteri sufleteşti, prin acele mijloace pe care le-a dăruit acestei făpturi. Minunată este ţarina, ogorul milostivirii materiale; lucrătorul lui se nevoieşte şi se îndulceşte în acelaşi timp. Cel ce miluieşte pe sărac, ne învaţă Scriptura dându-ne mângâiere, dă împrumut lui Dumnezeu, şi după darea lui se va răsplăti lui (Pilde 19, 17). Să sporiţi în ţarina dumneavoastră: să semănaţi milostenie, să seceraţi mângâiere, să vă curăţaţi de neghine grâul, să pregătiţi jertfă curată, aşa încât Împăratul împăraţilor, privind la ea cu ochiul Său cercetător şi atotvăzător, s-o recunoască vrednică pe de-a-ntregul de hambarul ceresc.

(Sfântul Ignatie Briancianinov, De la întristarea inimii la mângâierea lui Dumnezeu, Editura Sophia, 2012, pp. 63-64)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Sa semanati milostenie, sa secerati mangaiere…

Vizualizari: 637

Id: 12521

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.