www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

SILUIREA

SILUIREA


SILUIREA


1781. -Se numeste sila sau siluire constrangerea impusa de oameni sau imprejurari vointei omului spre a face ceea ce nu voieste sa faca din initiativa proprie. Sila are diferite gradatii de la primirea sfatului liber si pana la totala constrangere fizica si sufleteasca. In masura in care omul silit a consimtit la fapta impusa lui in aceeasi proportie de consimtamant sau sila el poarta raspunderea. “Voi inca nu v-ati impotrivit pana la sange impotriva pacatului” (Evrei 12, 4; 10, 32-34; I Cor. 10, 13; Iacob 4, 7). Cel ce a fost supus unei totale constrangeri nu are nici o raspundere pentru fapta sa, ci pacatul cade asupra siluitorului. “Daca un om se culca cu o fata nelogodita fara voia ei, acel om sa dea tatalui fetei 50 de sicii de argint (0,750 kg) in plus pentru ca a necinstit-o si s-o ia de sotie” (Deut. 22, 23-30; V. Curvia laicilor).


1782. -”Parintii si mai ales canonul al 48-lea al lui Vasile cel Mare au hotarat ca sa nu sa se supuna canonisirilor cei pangariti de oameni silnic sau stapani”. -I. Post. 17.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

SILUIREA

Vizualizari: 1013

Id: 745

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.