www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Suferintele lumii sunt fara sfarsit

Suferintele lumii sunt fara sfarsit

Suferinţele lumii sunt fără sfârşit. Se vede peste tot o descompunere generală, şi familii, şi mici şimari. În fiecare zi inima mea se face tocătură. Cele mai multe case sunt pline de supărări, de nelinişte, de stres. Numai în casele care trăiesc după Dumnezeu oamenii sunt bine. În celelalte, unii divorţează, alţii sunt falimentari, alţii bolnavi alţii accidentaţi alţii cu psiho-medicamente, iar alţii cu droguri. Mai mult sau mai puțin, cu toții sărmanii au câte o durere. Mai ales acum, nu au unde munci. Datorii de aici, suferinţe de dincolo; îi urmăresc băncile, îi scot din case, o mulţime de necazuri. Şi acestea nu ţin o zi sau două. Iar din pricina acestei situaţii chiar şi copiii cei sănătoşi ai acestor familii se îmbolnăvesc. Multe familii de acestea, dacă ar avea lipsa de grijă a monahilor, ar petrece cel mai bun Paşte!

Câtă nefericire există în lume! Când pe cineva îl doare şi se intereseză de ceilalţi iar nu de sine, atunci el vede întreaga lume ca la radiografie, cu raze duhovniceşti... De multe ori atunci când rostesc rugăciunea: Doamne Iisuse, văd copilași mici, sărmanii, cum trec pe dinaintea mea mâhniți și se roagă lui Dumnezeu. Mamele lor îi pun să facă rugăciune pentru că au probleme, greutăţi în familie şi cer ajutor de la Dumnezeu. Întorc butonul pe aceași „frecvență” și astfel comunicăm.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. I Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Editura Evanghelismos, București, 2012, pp. 24-25)

Categoria: Articole

Cautare:

Suferintele lumii sunt fara sfarsit

Vizualizari: 718

Id: 13686

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.