A judeca un arhiereu este foarte grav

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

A judeca un arhiereu este foarte grav

- În cazul în care merg și cer sfat episcopului sau starețului, dar neputința mea mă face să-l clevetesc, pentru că sunt tulburat de ceea ce mi-a spus, ce să fac?

Dacă te-ai dus să ceri un sfat la un episcop sau unui stareț al lui Dumnezeu, răspunsul vine de la Dumnezeu prin acel episcop sau stareț. Dacă nu ți-a convenit, atunci să știi că pe Dumnezeu l-ai clevetit. Deci, duceți-vă la omul pe care îl ține Dumnezeu acolo. Nu interesează faptele lui; nu ne interesează că bem vin dintr-un pahar de pământ sau de cristal, vinul e tot vin. Harul este har și nu pentru vrednicie stă el acolo, ci pentru harul pe care i l-a dat Dumnezeu, iar noi, la harul acela trebuie să apelăm. Dumneata te duci să ceri un cuvânt de folos, să te salvezi și mai rău te complici, judecându-l. A judeca pe cineva, cu atât mai mult un cleric, și cu atât mai mult un arhiereu, este foarte grav, pentru că acest arhiereu, nici nu vă dați seama câte lucruri binecuvintează și salvează. Îmi pare rău că sunteți stăpâniți de această temere față de mai-mari.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 32-33)

Categoria: Articole

Cautare:

A judeca un arhiereu este foarte grav

Vizualizari: 250

Id: 9038

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.