A sluji aproapelui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

A sluji aproapelui

Nu ne aflăm pe pământ pentru a trăi doar pentru noi şi a ne căuta fericirea personală. Lumea întreagă este o imensă familie şi toţi suntem fraţi şi datori să ne ajutăm unii pe al­ţii, să ne iertăm unii pe alţii, să ne uşurăm unii altora greu­tăţile vieţii.

Nu există nimic mai trist decât o viaţă trăită în singu­rătate, în care nu ai pe cine să iubeşti şi nici pe cine să ajuţi. Un creştin nu poate duce o asemenea viaţă. Chiar şi cei ca­re trăiesc singuri, care nu au familie, sunt înconjuraţi de oa­meni care au nevoie de ei.

Să nu uităm că tot ce avem nu ne aparţine, de fapt. Puterea, posibilităţile de care dispunem, calităţile cu care suntem înzestraţi, toate le-am primit de la Dumnezeu şi trebuie să ne slujim prin ele aproapele.

(Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, p. 241)

Categoria: Articole

Cautare:

A sluji aproapelui

Vizualizari: 356

Id: 23590

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.