Acela-i barbat adevarat

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Acela-i barbat adevarat

Pentru gnostic mâncarea, băutura şi căsătoria nu sunt lucruri de căpetenie, ci ceva necesar. Vorbesc de căsătorie, dacă raţiunea i-o cere, dar aşa cum se cuvine. Gnosticul, ajungând desăvârşit, are pildă pe apostoli. Cel care-i cu adevărat bărbat nu-şi arată însuşirea sa de bărbat, alegând viaţa singuratică; ci acela-i cu adevărat bărbat, acela învinge pe bărbaţi, acela care, stăpân pe plăceri şi pe dureri, îşi duce viaţa fiind căsătorit, având copii şi purtând grijă de casă, acela care, odată cu grija de casă, iubeşte necontenit pe Dumnezeu şi ştie să facă faţă tuturor încercărilor care-i vin de la copii, de la soţie, de la slugi şi de la bunurile materiale pe care le are. Pe cel care nu-i căsătorit nu-l supără niciuna din aceste încercări. Cel care se îngrijeşte numai de el însuşi este întrecut de cel care-i este inferior în ce priveşte mântuirea, dar îi este superior în ce priveşte treburile din viaţa cea de toate zilele, pentru că acesta reprezintă o imagine mică şi slabă a adevăratei pronii.

(John Mezendorff, Căsătoria-perspectiva ortodoxă, Editura Renaşterea & Editura Patmos, p. 109-110)

Categoria: Articole

Cautare:

Acela-i barbat adevarat

Vizualizari: 449

Id: 14417

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.