Acolo unde este cadere duhovniceasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Acolo unde este cadere duhovniceasca

Din scrisoarea ta văd că ţi-ai liniştit conştiinţa şi că te fereşti de a nu fi împăcat cu ceilalţi, însă deseori te aprinzi spre mânie, ceea ce este contrar intenţiei tale celei dintâi. Din aceasta se vede că, fugind de viciu, laşi să pătrundă înlăuntrul tău părerea de sine, pentru că mânia izvorăşte din mândrie şi, unde este cădere, acolo a lucrat mai întâi mândria. Dar dacă vom avea în minte smerenia lui Hristos şi dacă noi înşine ne vom smeri, atunci mânia se va stinge.

(Sfântul Macarie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 119)

Categoria: Articole

Cautare:

Acolo unde este cadere duhovniceasca

Vizualizari: 271

Id: 21745

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.