Adevaratele margaritare ale omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Adevaratele margaritare ale omului

Aşa şi tu, trebuie să mulţumeşti celor ce te necăjesc, cu atât mai mult, cu cât este mai cinstit sufletul decât trupul; că pe acela îl foloseşte trupul cu bogăţia vremelnică, iar pe tine duhovniceşte şi veşnic. Că în adevăr durerile, gonirile, necazurile tale şi toată altă împotrivire şi pătimire rea, de le vei răbda cu tărie, ţi se vor face atâtea mărgăritare şi pietre scumpe, cu care să te încununezi în Rai. Şi ca să ne încredinţăm de adevărul acesta, a voit Domnul să-l facă arătat şi simţit unora din robii săi, şi să-l vedem chiar cu ochii trupului. Şi ascultă ca să te minunezi:

O femeie evlavioasă şi îmbunătăţită, avea durere la piept, adică rană plină de viermi care îi mâncau trupul şi suferea mare durere şi se întrista mult că nu putea nici un doctor să o vindece. Într-o zi, mărturisindu-se la un duhovnic iscusit și foarte înţelept, acesta i-a zis ca să-i dea un vierme din aceia care mâncau trupul ei. Şi ea nu vrea să-l asculte, că i se părea lucru nepotrivit. Dar pentru că a rugat-o prea mult, a ascultat; şi îndată ce l-a pus în mâna lui, s-a făcut (o minune) acel puturos vierme, o piatră scumpă şi atât de strălucitoare, încât arăta că valorează o comoară neauzită. Atunci a sfătuit-o duhovnicul cum cuviosul Simeon Stâlpnicul stând pe un stâlp primea din acea rană nesuferită; - şi mângâindu-se se ruga lui Dumnezeu ca să nu o tămăduiască nicidecum, fiindcă boala ei îi aducea atâta folos.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, pp. 181-182)

Categoria: Articole

Cautare:

Adevaratele margaritare ale omului

Vizualizari: 427

Id: 18120

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.