www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Adevarul este rudenia cea mai apropiata

Adevarul este rudenia cea mai apropiata

Dacă cercetezi adevărul cu dragoste şi pentru dragoste, ţi se descoperă faţa lui cu atâta strălucire, încât eşti în stare să înduri fără să fii ars. Şi-ţi va aduce ca zestre tot ce-ţi este de trebuinţă. Deci tu vei şterge cu mâna toate, deoarece vei simţi că nimic nu-ţi trebuie în afară de strălucita şi dulcea faţă a adevărului.

Şi când în vâltoarea lumii vei pierde din vedere numai o clipă faţa adevărului, te vei simţi trist, chiar şi printre cele mai apropiate rudenii, chiar şi printre cei mai buni prieteni: întocmai ca un copil în camera plină cu fraţi şi cu surori, din care lipseşte mama! Mai apropiată este mama ce lipseşte, decât fraţii sau surorile prezente. La fel vei simţi şi tu, că adevărul este rudenia cu care stai la masă.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, p. 27)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Adevarul este rudenia cea mai apropiata

Vizualizari: 622

Id: 16033

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.