Adevarul este rudenia cea mai apropiata

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Adevarul este rudenia cea mai apropiata

Dacă cercetezi adevărul cu dragoste şi pentru dragoste, ţi se descoperă faţa lui cu atâta strălucire, încât eşti în stare să înduri fără să fii ars. Şi-ţi va aduce ca zestre tot ce-ţi este de trebuinţă. Deci tu vei şterge cu mâna toate, deoarece vei simţi că nimic nu-ţi trebuie în afară de strălucita şi dulcea faţă a adevărului.

Şi când în vâltoarea lumii vei pierde din vedere numai o clipă faţa adevărului, te vei simţi trist, chiar şi printre cele mai apropiate rudenii, chiar şi printre cei mai buni prieteni: întocmai ca un copil în camera plină cu fraţi şi cu surori, din care lipseşte mama! Mai apropiată este mama ce lipseşte, decât fraţii sau surorile prezente. La fel vei simţi şi tu, că adevărul este rudenia cu care stai la masă.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, p. 27)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Adevarul este rudenia cea mai apropiata

Vizualizari: 525

Id: 16033

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.