Aici este treapta nevointelor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Aici este treapta nevointelor

Când vezi pe cineva care nesocotește voia și legea lui Dumnezeu, fie că-i bogat, fie că-i sănătos, să nu îndoiești că Dumnezeu și-a întors fața de la el. Dimpotrivă, pe cel virtuos și evlavios, fie că-i sărac, fie bolnav, Dumnezeu îl iubește. N-ai auzit ce spune Scriptura? „Domnul îl ceartă pe cel pe care-l iubește și-l bate pe fiul căruia-i poartă de grijă” (Proverbe 3, 12). Îmi vei spune, desigur, că mulți oameni se smintesc din pricina asta. De vină e mintea lor. Pentru că nu gândesc în acest fel simplu: răsplata nu este dată în viața aceasta trecătoare. Aici este treapta nevoințelor. Premiile și cununile se vor da în viața de dincolo.

(Sfântul Ioan Gură de Aur, Problemele vieții, traducere de Cristian Spătărelu și Daniela Filioreanu,Editura Egumenița, p. 20)

Categoria: Articole

Cautare:

Aici este treapta nevointelor

Vizualizari: 302

Id: 22570

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.