Al doilea asezamant al vietii monahale - ascultarea dupa cuvant

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Al doilea asezamant al vietii monahale - ascultarea dupa cuvant

A doua rânduială, pe care, cu darul lui Hristos, am aşezat-o acestei vieţuiri de obşte a noastră, de care, după cum mi se pare, atârnă toată viaţa monahicească, este aceasta:

Ca toţi fraţii cei adunaţi cu un cuget şi cu un suflet întru numele lui Hristos în această viaţă de obşte să aibă de datorie, mai înainte de toate şi mai vârtos decât toate, a-şi dobândi ascultare după cuvânt (în înţelegerea duhovnicească), ca una din căile ce duce neabătut în Împărăţia cerurilor, lăsând în afară şi lepădându-se de toată voia şi socoteala sa şi de rânduiala de sine, iar socoteala şi poruncile părintelui său, dacă vor fi după puterea Sfintei Scripturi, să se sârguiască cu râvnă a le săvârşi şi îndeplini. Şi fraţilor, ca Însuşi lui Dumnezeu, dar nu ca oamenilor, să le slujească până la moarte, cu frica lui Dumnezeu şi cu smerită înţelepciune cu sufletul şi trupul, după puterea sa.

(Sfântul Paisie de la NeamțCuvinte și scrisori duhovnicești, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 122)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Al doilea asezamant al vietii monahale - ascultarea dupa cuvant

Vizualizari: 394

Id: 16306

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.