Alt fel de scarba...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Alt fel de scarba...

Să ştii că boala nu ţi-a fost lăsată fără Pronia Lui părintească. N-ar fi fost nevoinţă puţină nici lupta cu patimile, însă acum este un alt fel de scârbă - răbdarea bolii, care va înlocui truda trupească şi nevoinţele, dar să nu cazi în cârtire, ci să rabzi cu mulţumire. Să nu-ţi îngreuiezi boala prin întristare sufletească, primind cu aprindere şi sensibilitate ceea ce a fost şi ceea ce ţi se întâmplă. Citeşte viaţa lui Pimen Multpătimitorul, cum nu şi-a dorit vindecarea de boală şi care a fost rodul acesteia. Pentru mântuirea noastră avem nevoie nu numai de scârbe de voie, ci şi de cele fără voie, şi mai ales, atunci când slăbim în cele voite, celelalte ne ajută şi ne pregătesc mântuirea.

(Sfântul Macarie de la Optina, Filocalia de la Optina, Editura Egumeniţa, Galaţi, 2009, p. 53)

Categoria: Articole

Cautare:

Alt fel de scarba...

Vizualizari: 494

Id: 22027

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.