Amintiri de la Muntele Athos

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Amintiri de la Muntele Athos

Odată ne-am dus în pelerinaj la o mănăstire din insula Creta şi acolo am întâlnit un călugăr care trăise o vreme împreuna cu părintele la Muntele Athos. După ce s-au salutat, au început să povestească cât de bine petreceau la Muntele Athos şi ce lucruri minunate trăiau Bătrânii Bătrânilor lor.
Îmi amintesc că, la un moment dat, Părintele Porfirie a spus că uneori, când trebuiau să meargă de la o mănăstire la alta, unii dintre ei se deplasau zburând prin aer. „Cât de în urmă suntem noi astăzi", a spus Bunicuţul.

Într-o zi părintele mi-a spus:
„Pe când mă aflam la Muntele Athos, am intrat în biserică, m-am aşezat în strană şi mă rugăm. În aceeaşi clipă intra în biserică un călugăr care începu să facă metanii şi să se roage, fără a fi văzut că mă aflam acolo. Atunci am văzut că era scăldat tot într-o lumină mai presus de fire. Doamne, ce privelişte minunată! Ce privelişte cutremurătoare!"

(ANASTASIOS SOTIRIOS TZAVARAS, Amintiri despre Bătrânul Porfirie, Editura Bunavestire, Bacău, 1999)

Categoria: Articole

Cautare:

Amintiri de la Muntele Athos

Vizualizari: 501

Id: 23780

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.