„Arunca spre Domnul grija ta!”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Arunca spre Domnul grija ta!”

Fii gata să porţi toată ocara, toată dosădirea si defăimarea şi dojana din partea tuturor.. Primeşte toate acestea cu bucurie, ca unul ce este cu adevărat vrednic de ele. Suferă, mulţumind lui Dumnezeu, toată durerea, tot necazul şi nevoia venite de la demoni, a căror voie ai împlinit-o. Cu bărbăţie rabdă toată strâmtorarea şi amărăciunea pricinuite de fire. Cu nădejde în Dumnezeu poartă lipsa celor trebuincioase trupului, care se vor preface în gunoi curând. Toate acestea primește-le cu bună voie, nădăjduind în Dumnezeu, fără a aştepta izbăvire, nici mângâiere, de la altcineva. Aruncă spre Domnul grija ta (Ps. LIV, 25) şi în toate ispitirile tale osândeşte-te pe tine însuţi ca fiind pricina lor. De nimic să nu te sminteşti şi nu mustra pe nimeni din cei care te necăjesc, că ai gustat din pomul cel oprit și ai dobândit feluri de patimi. Cu bucurie primeşte amărăciunile acestea; fie ca ele să să te scuture puţin, ca să te bucuri mai pe urmă. 

(Sfântul Ignatie Briancianinov, Cuvinte către cei care vor să se mântuiască, traducere de Adrian și Xenia Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, Bucureşti, 2000, pp. 14-15)

 Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

„Arunca spre Domnul grija ta!”

Vizualizari: 320

Id: 14663

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.