Aruncati armele si faceti-va cruce!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Aruncati armele si faceti-va cruce!

Acum să povestesc o întâmplare, ca să vezi cum Hristos Cel fără de păcat întotdeauna ajută. Ai cerut ajutor? Nu caută să vadă cine ești. Un om, ce avea un suflet bun, s-a lăsat înșelat de alții și a fugit în munți, unde s-a făcut partizan. Și aceasta fie din pricina nedreptăților pe care le văzuse, fie pentru că așa a voit. Avea atâta bunătate încât chiar și o bucată de pâine dacă avea, o împărțea tuturor. Odată, partizanii, când se aflau în mare lipsă, au spus: Vom muri de foame! Aruncați armele și faceți-vă cruce!, le-a poruncit căpitanul. Și, într-adevăr, peste puțin timp au găsit alimente și provizii.

(Anastasie Malamas, Ca aurul în topitoare. Viața mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, traducere din limba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 33)

Categoria: Articole

Cautare:

Aruncati armele si faceti-va cruce!

Vizualizari: 444

Id: 9097

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.