„Asa m-am nascut, asa sunt eu”

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

„Asa m-am nascut, asa sunt eu”

Asta mai lipsea, să ne spui că părinții tăi ți-au dat toate defectele pe care le ai. Din moși strămoși s-au adunat la tine toate defectele, iar harismele la ceilalți?... Nu cumva te iei la ceartă și cu Dumnezeu? Cel care spune: „Eu am acest caracter, așa m-am născut, am moștenit înclinații rele, în aceste condiții am crescut, prin urmare nu pot să mă îndrept…” este ca și cum ar spune: „Vinovat este nu numai tatăl și mama mea, ci și Dumnezeu!”. Stiți cât mă mâhnesc când aud unele ca acestea? În felul acesta îi jignești și pe părinți și pe Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu încetează să mai lucreze în tine în clipa în care începi să gândești astfel.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești V – Patimi și virtuți, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2007, p. 20)

Categoria: Articole

Cautare:

„Asa m-am nascut, asa sunt eu”

Vizualizari: 395

Id: 15015

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.