Ascunde-ma, tata, ca iata niste negri vor sa ma apuce!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ascunde-ma, tata, ca iata niste negri vor sa ma apuce!

În cartea Sfântului Grigore Dialogul se spune despre un boier mare din Roma, care avea un singur copil. Din multa dragoste ce o avea către el, nu se îndura ca să-l certe pentru obrăzniciile lui, ci îl răbda aşa, cu neorânduială.

Pe lângă alte năravuri rele, copilul s-a deprins ca să blesteme, fară ca să primească vreo pedeapsă de la nepriceputul lui părinte. Într-o zi, pe când îl ţinea în braţele sale, i-a venit copilului o frică mare şi a strigat: „Ascunde-mă tată, că iată nişte negri vor să mă apuce!”. Aceasta-i zicea copilul despre demonii pe care îi vedea lângă el. Iar în spaima lui cea mare a început iar să blesteme, după cum era obişnuit. Atunci, numaidecât, odată cu blestemul, a îngăduit Dumnezeu ca să fie răpit sufletul lui de către demoni.

(Sfântul Ioan Iacob de la Neamț-Hozevitul, Pentru cei cu sufletul nevoiaș ca mine... Opere Complete, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 353)

Categoria: Articole

Cautare:

Ascunde-ma, tata, ca iata niste negri vor sa ma apuce!

Vizualizari: 309

Id: 15818

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.