Asta este smerenia

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Asta este smerenia

L-a întrebat un frate pe avva Matoe:

- Spune-mi un cuvânt.

- Du-te, roagă-te lui Dumnezeu să-ți dea jale în inimă și smerenie, și ia aminte pururea la păcatele tale, nu judeca pe alții, ci pune-te mai prejos de toți, nu te împrieteni cu băiat, nu avea cunoștință cu femeie, nici prieten eretic, curmează familiaritatea de la tine, stăpânește-ți limba și pântecele, ține-te departe de vin, și dacă vorbește cineva despre orice ar fi, nu te certa cu el, ci dacă vorbește bine, zi: "da"; dacă rău, zi: "tu știi ce spui". Și nu te înfrunta cu el despre cele pe care le-a spus. Asta este smerenia.

(Patericul egiptean sau apoftegmele părinților din pustia Egiptului, Editura Învierea, 2009, pp.179)

Categoria: Articole

Cautare:

Asta este smerenia

Vizualizari: 294

Id: 23958

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.