Atitudinea ortodoxa

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Atitudinea ortodoxa

Întrebare: Vorbiți-ne despre atitudinea ortodoxă față de religiile necreștine.

Răspuns: Hristos a venit să lumineze omenirea. Există numeroase religii în afara revelației Sale printre ai căror adepți nu sunt doar practicanți ai unui cult demonic, ci și suflete sincere care încearcă să ajungă cu adevărat la Dumnezeu. Vreau să spun că, înainte ca oamenii să audă de Hristos, aceste religii, atât cât pot ele, au fost bune, dar ele nu pot duce la atingerea adevăratului țel. Țelul este viața veșnică și Împărăția Cerurilor și Dumnezeu a venit în trup pentru a ne deshide această cale. De aceea, creștinismul este adevărat. Făcând comparații, se pot găsi diferite elemente de adevăr și în celelalte religii, elemente care, de multe ori, sunt foarte profunde, dar ele nu deschid cerurile. Numai când Hristos a venit pe pământ și a spus tâlharului: Astăzi vei fi cu mine în Rai, s-au deschis cu adevărat cerurile pentru oameni.

(Părintele Serafim Rose, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului, Editura Christiana, p. 23, București, 1996)

Categoria: Articole

Cautare:

Atitudinea ortodoxa

Vizualizari: 694

Id: 22968

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.