Atitudinea ortodoxa fata de religiile necrestine

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Atitudinea ortodoxa fata de religiile necrestine

Vorbiți-ne despre atitudinea ortodoxă față de religiile necreștine.

Răspuns: Hristos a venit să lumineze omenirea. Există numeroase religii în afară revelației Sale printre ai căror adepți nu sunt doar practictanți ai unui cult demonic, ci și suflete sincere care încearcă să ajungă cu adevărat la Dumnezeu. Vreau să spun că, înainte că oamenii să audă de Hristos, aceste religii, atât cât pot ele, au fost bune, dar ele nu pot duce la atingerea adevăratului țel. Țelul este viață veșnică și Împărăția Cerurilor și Dumnezeu a venit în trup pentru a ne deshide această cale. De aceea, creștinismul este adevărat. Fâcănd comparații, se pot găsi diferite elemente de adevăr și în celelalte religii, elemente care, de multe ori, sunt foarte profunde, dar ele nu deschid cerurile. Numai când Hristos a venit pe pământ și a spus tâlharului: Astăzi vei fi cu mine în Rai, s-au deschis cu adevărat cerurile pentru oameni.

(Părintele Serafim Rose, Descoperirea lui Dumnezeu în inima omului, Editura Christiana, București, 1996, p. 23)

Categoria: Articole

Cautare:

Atitudinea ortodoxa fata de religiile necrestine

Vizualizari: 471

Id: 4441

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.