Auto-indreptatirea si pocainta – lucruri incompatibile

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Auto-indreptatirea si pocainta – lucruri incompatibile

Sunt mulți creștini care se spovedesc și toți doresc să se îndreptățească pe sine însuși cu ceva. Deși își spun păcatul lor, cu toții caută să-i scadă din importanță, „să-l înmoaie”, toți caută circumstanțe atenuante la vina lor, ca să iasă mai mult nevinovați! Ei trebuie să știe că judecățile cerești nu se aseamănă cu cele de pe pământ. În față judecătorului pământesc condamnatul apare mai puțin vinovat dacă se va îndreptăți pe sine. În fața judecății lui Dumnezeu e cu totul altfel: cine se învinovățește mai mult pe sine mai mult capătă dreptate.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Leacul uitat – Sfânta Taină a Spovedaniei, Traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, București, p. 76)

Categoria: Articole

Cautare:

Auto-indreptatirea si pocainta – lucruri incompatibile

Vizualizari: 435

Id: 15580

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.