Avem fiecare o ”jumatate” pe care trebuie sa o gasim?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Avem fiecare o ”jumatate” pe care trebuie sa o gasim?

Întrebare: Este adevărat că fiecare om ar avea o ”jumătate” pe care trebuie să o găsească, cu care trebuie să se potrivească?

Răspuns: Da, dar nu în forma deja rânduită în scrierile clasice. Deci, orice discuție o putem purta până la ideea de predestinație. Dacă este vorba de predestinare, atunci nu suntem de acord. Căci cineva a zis că omul se trage din maimuță, iar altul a venit și a spus: ”Dacă așa este, să știți că dumneavoastră nu v-ați tras îndeajuns!” Și dacă ni se pare că este de la Dumnezeu? Este de la Dumnezeu atunci când este evident că Dumnezeu va sprijini acțiunea ta.

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 32)

Categoria: Articole

Cautare:

Avem fiecare o ”jumatate” pe care trebuie sa o gasim?

Vizualizari: 191

Id: 19677

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.