Babele cu descantecele lor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Babele cu descantecele lor

Încă de mult, oamenii aleargă pe la babe care descântă pentru lecuirea unor boli. Se întâmplă altădată ca omul să spună că nici un doctor nu a putut să-l ajute, dar baba l-a vindecat. Prin ce mijloace, În ce fel? Ea a citit o rugăciune, nişte descântece şi boala a trecut. Dar, privită cu atenţie această femeie, se poate observa cu uşurinţă că nici pe departe nu este evlavioasă şi la biserică merge o dată pe an, doar pentru a nu atrage asupra ei atenţia oamenilor. Câteodată chiar huleşte şi duce o viaţă departe de a fi fără de cusur. Dar atunci cine o ajută să vindece bolile. Evident, diavolii. Cu toate că ea face o rugăciune, dar mai de văzul lumii, de o astfel de rugăciune vrăjmaşul nu se teme niciodată: chiar el, ispitindu-L pe Dumnezeu, a folosit cuvinte e Sfintei Scripturi: „Că îngerilor va porunci, pentru Tine, ca să Te păzească. Şi Te vor ridica pe mâini ca nu cumva să loveşti de piatră piciorul Tău”. Cuvântul lui Dumnezeu despre o asemenea rugăciune exterioară spune „Şi rugăciunea lor va fi spre păcat”.

(Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 243)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Babele cu descantecele lor

Vizualizari: 376

Id: 13089

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.