BAPTISTII

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

BAPTISTII


BAPTISTII


134. -Baptistii, adica botezatorii, a caror secta a luat fiinta pe la 1610, in decursul timpului s-au divizat in vreo zece secte, cu diferite nuante, care traiesc in apus. In Romania au venit pe la 1880. Baptistul care ar voi sa se converteasca, trebuie supus unei examinari serioase, spre a se fixa bine felul sau de a fi si de a i se preciza bine ratacirea - si convingerea intru pocainta -apoi, cu invoirea episcopului, se boteaza ortodox (Vezi: Botezul).


135. -Doctrina baptista: a) botezul se face cu o singura afundare numai oamenilor maturi, ca simbol, fara caracter de taina, care iarta pacatul stramosilor; b) Biblia este singurul izvor de credinta, St Traditie nu exista pentru ei; c) nu recunosc cele 7 taine, nici ierurgiile, postul, icoanele etc; d) recunosc Sf. Treime dar in chip necomplet si gresit; e) oamenii se mintuiesc prin credinta, asa cum sint ei predestinati. Serbeaza duminica, iar in cursul anului tin numai Nasterea Domnului, Pastele si Rusaliile (Vezi: Dogmele).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

BAPTISTII

Vizualizari: 817

Id: 578

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.