Binecuvantarea Bisericii la inceput de drum

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Binecuvantarea Bisericii la inceput de drum

Când pleacă pe un drum necunoscut, copiii buni se duc la mama lor și cer binecuvântare să plece, iar mama, iubitoare, le-o dă. Așa face și Biserica lui Hristos atunci când fiii ei supuși – mirele și mireasa – vin la sfântul locaș cerând binecuvântarea ei de mamă pentru drumul, necunoscut încă pentru ei, al vieții conjugale. Străini până atunci unul de celălalt, ei fac de acum o singură pereche și purced pe calea nouă a vieții de familie, și de aceea nu știu ce îi așteaptă: bucurie și liniște sau neliniște și necazuri. Și atunci, le trebuie urări de nădejde pentru calea vieții care le stă înainte – iar Biserica însoțește aceste urări cu ritualuri sărbătorești și pline de înțelesuri.

(Preot Alexandru Rojdestvenskii, Cum să întemeiem o familie ortodoxă, Editura Sophia, București, 2011, p.29)

Categoria: Articole

Cautare:

Binecuvantarea Bisericii la inceput de drum

Vizualizari: 300

Id: 17932

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.