Biserica cea mai inainte de intemeierea lumii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Biserica cea mai inainte de intemeierea lumii

Biserica este fără de început, fără de sfârşit, veşnică, precum întemeietorul ei, Dumnezeu Cel în Treime, este fără de început, fără de sfârşit, veşnic. Biserica este nezidită, precum Dumnezeu este nezidit. Ea există mai înainte de veci, mai înainte de îngeri, mai înainte de crearea lumii. Înainte de întemeierea lumii (Efes. 1, 4) spune Apostolul Pavel. Este aşezământ dumnezeiesc în care locuieşte toată plinătatea dumnezeirii (Col. 2, 9). Este întruchiparea înţelepciunii celei de multe feluri a lui Dumnezeu. Este taina tainelor. Ea există în chip nevădit, şi s-a făcut vădită în anii cei mai de pe urmă (I Petru 1, 20). Biserica rămâne neclintită, deoarece este înrădăcinată în iubirea şi în înţeleapta pronie a lui Dumnezeu. Cele trei Persoane ale Sfintei Treimi alcătuiesc Biserica cea veşnică. În gândirea şi în iubirea Dumnezeului Celui în Treime existau de la început şi îngeri şi oameni. Noi, oamenii, nu ne-am născut acum; înlăuntrul atotcunoaşterii lui Dumnezeu existam mai înainte de veci.

(Ne vorbeşte Părintele Porfirie, Editura Bunavestire, p. 149-150)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Biserica cea mai inainte de intemeierea lumii

Vizualizari: 623

Id: 13288

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.